Zelf je vloerkleed ontwerpen? Dat is gemakkelijk met FloorArt. Onderstaand stappenplan maakt je wegwijs in de keuze van vormen, maten, dessins en kleuren.
We vormen samen een designteam. Jij ontwerpt het, wij maken het voor je.

KIES JE RUIMTE & FUNCTIE

De afmeting van de kleden hangt samen met de grootte van de beschikbare ruimte en de functie van je kleed. Een eetkamer, met een tafel en stoelen op een kleed, heeft een ander vertrekpunt dan een zithoek of een slaapkamer. Ook de plaats van de muren bepaalt de uitstraling van je kleed. Een kleine ruimte – omringd door muren – vraagt bijvoorbeeld om een kleiner kleed.

UNI OF DESSIN?

Rustige kleuren en dessins geven een ruimtelijk effect. Bij een effen kleed is het vaak mooier om een grote maat te nemen. Het vergroot de ruimte en creëert tevens een luxe en elegante sfeer. Een vloerkleed met een meer uitgesproken kleur of dessin is ideaal als je een ruimte juist wat kleiner en gezelliger wilt laten voelen, of een bijzonder accent wil geven. Kies je voor zo’n showpiece, dan is het vaak mooier om het kleed los van de bank te leggen. Hierdoor blijft het kleed in zijn geheel zichtbaar, waardoor het optimaal tot zijn recht komt.

WELKE VORM?

Rond, recht of een vrije vorm, alles is mogelijk. Recht en rond zijn strakke vormen voor een strakke uitstraling. Met een rond vloerkleed doorbreek je alle rechte lijnen in huis, het verzacht en zorgt voor een speels effect. Een rond kleed staat perfect in een vierkante ruimte. Een kleed in een ronde vorm of in een bijzondere vorm doet de kamer groter lijken, omdat je op die manier meer vloer zichtbaar houdt. Organische vormen verzachten juist je interieur, je legt ze als eilanden op je vloer. Daarnaast kun je het accent op je leefruimte hiermee veranderen of vergroten. Het zal elke ruimte verrijken met een warme uitstraling.

WELK AANTAL?

Floor Art is bij uitstek geschikt om combinaties te maken met verschillende items, omdat deze uit dezelfde basiskleuren bestaan. Er ontstaat een verrassend effect wanneer je kleden bij elkaar legt of elkaar laat overlappen. Dat noemen we ‘connecting’ en ‘layering’. Je kan bijvoorbeeld een meubelstuk een eigen podium geven, of optisch de ruimte vervormen, zelfs vergroten.

AFWERKING ?

Kies uit één van de drie mogelijkheden.

1. Festonneren

Met een grove steek wordt er met garen een rand van ± 10 mm gemaakt.
Er is een standaard kleurcombinatie. Wil je hier van afwijken, dan geef je keuze door bij je bestelling.

2. Biaisband

Het biaisband is zichtbaar voor +/ - 10 mm, zonder zichtbare stiknaden.
Er is een standaard kleurcombinatie. Wil je hier van afwijken, dan geef je keuze door bij je bestelling.

3. Volumekleed

De rand van het vloerkleed wordt omgeslagen en gevoerd met een anti -slip laag
Standaard kleurcombinatie. Wil je hier van afwijken, dan geef je keuze door bij je bestelling.

Back to top